Штати звинувачують двох бізнесменів у спробі вивести з-під санкцій яхту російського олігарха

Штати звинувачують двох бізнесменів у спробі вивести з-під санкцій яхту російського олігарха

Укрінформ
Міністерство юстиції США заявило про порушення справи проти росіянина Владислава Осипова та британця Річарда Мастерса через спроби вивести з-під санкцій яхту, яка, ймовірно, належить олігарху з рф Віктору Вексельбергу.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ. 

"Бізнесменів звинувачують у змові з метою обману США, порушенні санкційного режиму, а також відмиванні грошей", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у мін'юсті США стверджують, що Осипов “виконував функції керуючого нерухомим майном яхти Tango” і розробив складну схему, до якої були залучені підставні компанії, аби приховати справжнього власника судна вартістю 90 мільйонів доларів.

Мастерсу інкримінують керівництво компанією, яка “взяла на себе управління Tango” після того, як Вексельберг потрапив під американські санкції. Крім того, за версією мінʼюсту, він обманював американські фінансові органи, придумавши для яхти іншу назву – “Фанта”.

Читайте також: Заарештована яхта російського олігарха зникла з порту на Сардинії – ЗМІ

“Унаслідок цього фінансові установи США опрацювали транзакції на сотні тисяч доларів для Tango, які вони інакше не дозволили б, якби знали про причетність Вексельберга до фінансових операцій”, – заявили у відомстві.

Уточнюється, що Мастерса затримали в Іспанії, стосовно Осипова виписано ордер на арешт.

Засновник групи компаній “Ренова” Віктор Вексельберг перебуває під американськими санкціями з 2018 року. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну США та Велика Британія запровадили проти нього додаткові обмеження. У звʼязку з цим на запит американської влади в Іспанії було затримано яхту Tango.

Читайте також: У США видали ордер на арешт літака російського олігарха за $90 мільйонів

Як повідомлялося, Організація з боротьби з фінансовими злочинами міністерства фінансів США (FinCen) заявила, що російські олігархи, знаючи про плани кремля вдертися в Україну 24 лютого, аби вивести активи з-під санкцій, перевели їх на своїх дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-