Заарештована яхта російського олігарха зникла з порту на Сардинії – ЗМІ

Заарештована яхта російського олігарха зникла з порту на Сардинії – ЗМІ

Укрінформ
Розкішна 22-метрова яхта, що належить російському олігарху Дмитру Мазепіну і яку заарештували відповідно до санкцій ЄС, зникла з порту на Сардинії.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Яхту Aldabra вартістю від 700 тисяч до 1 млн євро була пришвартована в порту Ольбії та заарештована у березні, після того, як Мазепіна внесли до санкційного списку через вторгнення рф в Україну.

Судно залишалося в порту до червня, проте зникло за кілька годин до того офіційного підтвердження його належності олігарху.

«Мазепін знав, що він був у списку, але зумів максимально використати час, упродовж якого ми працювали, щоб встановити, що човен належить йому, оскільки нам потрібно було розслідувати ланцюжок володіння. Ми перебували у процесі підтвердження (права власності - ред.), коли яхту забрали», - сказали журналістам у відділі фінансової поліції Сардинії.

Читайте також: Арештовану яхту Медведчука продадуть на користь України - The Guardian

За словами поліції, Мазепін найняв іноземну компанію, яка, своєю чергою, найняла місцевого капітана, щоб перевезти яхту з Італії.

Розслідування, проведене очільником групи фінансової поліції Ольбії Карло Лаццарі, показало, що яхта зробила зупинку в невеликому порту Бізерта в Тунісі, але зараз її місцезнаходження невідоме.

Компанії, яка брала участь в організації плавання, та капітанові, який стверджував, що не знав про належність судна олігарху, загрожує штраф до 500 тисяч євро за незаконне вивезення судна з Італії.

Це перший випадок в Італії, коли росіянину із замороженими в країні активами вдалось уникнути санкцій ЄС, пише видання.

Читайте також: Яхту російського олігарха затримали в Барселоні – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у квітні фінансова поліція Італії конфіскувала віллу на Сардинії, яка належить російському олігарху Дмитру Мазепіну та його 23-річному сину Микиті.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-