Боррель звинуватив лаврова в образі пам’яті загиблих під час Голокосту

Боррель звинуватив лаврова в образі пам’яті загиблих під час Голокосту

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель жорстко розкритикував російське політичне керівництво, яке вдалося до спекуляцій на темі  Голокосту для виправдання агресивної політики кремля.   

Його заяву щодо останніх висловлювань міністра закордонних справ рф сергія лаврова оприлюднено на сайті Європейської служби зовнішніх дій, передає Укрінформ.  

"Сучасна Європа побудована на попелі Голокосту, це визначальний та жахливий спадок європейської історії. Наступного тижня ми відзначатимемо Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Нещодавні коментарі російського міністра закордонних справ лаврова, який звинуватив «Захід» у прагненні до «остаточного рішення» для росії, є повністю недоречними, неповажними та ображають пам'ять шести мільйонів євреїв та інших жертв, яких системно вбивали під час Голокосту", - заявив Боррель.

Читайте також: Посол України у Польщі назвав дві причини для виключення росії з ООН

За його словами, останні заяви лаврова лише доповнюють його попередні антисемітські висловлювання. Це означає, що російські маніпуляції з правдою, які мають на меті виправдати злочинну агресивну війну проти України, досягли нового неприйнятного та низького рівня, наголосив високий представник ЄС.      

«Не існує жодних паралелей між злочинами нацистської Німеччини та міжнародною допомогою для України задля захисту її території та народу проти невиправданої агресії. росія вдерлася в суверенну сусідню країну, де щоденно атакує та вбиває цивільне населення, із заявленою метою знищити країну та всю українську націю. Заперечення Голокосту, його спотворення та тривіалізація суперечать законодавству ЄС і його цінностям. ЄС єдині у зобов’язанні забезпечити, щоб подібні звірства ніколи не трапилися знову», - наголосив високий представник ЄС.  

Читайте також: росія продовжує використовувати релігію як зброю – ISW

Як повідомлялося, США та Ізраїль засудили слова очільника МЗС рф сергія лаврова, який порівняв міжнародну ізоляцію росії внаслідок неспровокованого вторгнення в Україну з убивством євреїв у Європі під час Голокосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-