Японія підтримає міжнародне розслідування стосовно іранських дронів

Японія підтримає міжнародне розслідування стосовно іранських дронів

Укрінформ
Японія, яка в січні головує в Раді Безпеки ООН, підтверджує цілковиту рішучість і надалі допомагати Україні в захисті суверенітету та територіальної цілісності.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявив постійний представник Японії при цій організації Ішікане Кіміхіро.

«Ми твердо стоятимемо поруч з Україною стільки, скільки буде потрібно», - запевнив він.

За словами дипломата, Японія найрішучішим чином засуджує агресію росії проти України. Це є грубим порушенням міжнародного права і Статуту ООН з боку постійного члена Ради Безпеки, «який повинен нести велику відповідальність за підтримання міжнародного миру і безпеки». Японія також засуджує російські обстріли цивільної інфраструктури та мирних міст.

«Невинні цивільні особи в Україні, включаючи дітей, зазнавали ударів навіть під час новорічних свят», - указав представник Японії, нагадавши росії, що «напади на цивільне населення є воєнним злочином».

Читайте також: Японії виділяє $95 мільйонів на відновлення України

Він підкреслив, що не може бути безкарності за воєнні злочини та інші звірства, включаючи сексуальне та гендерне насильство: «Міжнародна спільнота має притягнути винних до відповідальності відповідно до міжнародного права».

Ішікане Кіміхіро також зазначив, що його країна рішуче засуджує передачу безпілотних літальних апаратів з Ірану до росії та підтримає зусилля Секретаріату ООН з розслідування ймовірного використання їх військовими рф проти України.

Читайте також: США і Японія спільно засудили дії рф та пообіцяли підтримувати Україну

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН обговорила широке коло питань, які стосуються воєнної агресії російської федерації проти України.

У 2023 році непостійними членами Радбезу стали Мальта, Швейцарія, Мозамбік, Еквадор та Японія, замість вибулих Ірландії, Норвегії, Кенії, Мексики й Індії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-