Швейцарія пояснила, чому попри нейтралітет долучилася до санкцій ЄС проти росії

Швейцарія пояснила, чому попри нейтралітет долучилася до санкцій ЄС проти росії

Укрінформ
Приєднання Швейцарії до санкцій ЄС проти росії є сумісним з нейтралітетом країни, який не повинен означати байдужість.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив президент Швейцарської конфедерації Ален Берсе під час пресконференції у п’ятницю у Відні за результатами переговорів з президентом Австрії.

"Російська війна проти України також була темою нашого обговорення. Ми обмінялися думками з приводу позицій наших країн. Швейцарія долучилася до санкцій ЄС проти рф. І це є повністю сумісним з нейтралітетом. Нейтралітет не повинен означати байдужість", - сказав він.

Читайте також: Латвія та Швейцарія передали українським ексгумаційним командам захисне обладнання

Берсе також зазначив, що Швейцарія робить внесок у мирний процес та посередництво, а також провела у себе липні міжнародну конференцію з відновлення України.

Він додав, що Швейцарія, яка з січня 2023 року стала непостійним членом РБ ООН, докладатиме зусилля у межах цього органу для сприяння мирному врегулюванню.

Читайте також: Штати тиснуть на Швейцарію в питанні заморожених активів росії - ЗМІ

Як відомо, Швейцарія підтримала санкції ЄС проти росії, однак наполягає, що її конституційний нейтральний статус не дозволяє постачати зброю швейцарського виробництва у зону конфлікту та лікувати поранених українських воїнів.

Фото: SWI Swissinfo, Keystone/Peter Schneider 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-