Голова Бюро міжнародної політики при Президентові Польщі подав у відставку

Голова Бюро міжнародної політики при Президентові Польщі подав у відставку

Укрінформ
Голова Бюро міжнародної політики при Президентові Польщі Якуб Кумох у четвер оголосив про свою відставку з цієї посади.

У своєму листі він пояснив, що давно просив у Президента Польщі Анджея Дуди про відставку за сімейними обставинами, висловивши бажання продовжувати свою кар’єру в дипломатії, передає Укрінформ.

“Візит до Львова (візит Президента Польщі 11 січня, у якому його супроводжував Кумох, – ред.) був запланований як мій останній проєкт у службі для Президента. Сьогодні за власною ініціативою і за згодою Президента, відповідно до наших домовленостей кілька місяців тому, після 1,5 року інтенсивної праці я завершую роботу”, - написав у листі Кумох.

Читайте також: Канцелярія Дуди: Або ми допоможемо Україні, або самі захищатимемося на лінії Бугу

Він уточнив, що звернувся до Дуди з проханням про відставку ще у жовтні і попросив його дозволу повернутися до дипломатичної служби. Причиною відставки Кумох назвав постійну розлуку з сім’єю і дітьми, відтак він змушений зробити вибір на користь близьких. Він також відкинув спекуляції та плітки, що причина його відставки є іншою.

Колишній голова Бюро міжнародної політики зазначив, що на його місце вдалося знайти фахівця з високими кваліфікаціями, який гарантуватиме “незмінність польської лінії щодо України і трансатлантичної політики”.

Він додав, що на нього чекатиме “нове, відповідальне і цікаве завдання”.

Читайте також: Дуда обговорив з урядовцями й силовиками подальшу підтримку України

Як неофіційно повідомляє видання Gazeta.pl, Кумоха має замінити на цій посаді чинний заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач, який у польському зовнішньополітичному відомстві з 2019 року відповідає за східну політику. Упродовж 2015-2019 років Пшидач працював заступником директора бюро міжнародної політики у канцелярії Президента РП.

Кумох раніше працював в дипломатії, зокрема, був послом Польщі у Швейцарії та Туреччині.

Польські ЗМІ неофіційно інформували, що причиною відставки Кумоха і ще одного працівника Бюро міжнародної політики при Президентові Польщі може бути те, що російські пранкери змогли додзвонитися до Президента Дуди від імені, нібито, Президента Франції у день падіння ракети у Пшеводові 15 листопада.

Читайте також: Дуді зателефонував фейковий «Макрон»: у рф кажуть, що це їхні пранкери

Це був другий раз, коли російські пранкери змогли додзвонитися до Дуди. Перший був у липні 2020 року, тоді російський пранкер провів з ними розмову, видаючи себе за генсека ООН.

За міжнародні переговори, зокрема телефонні розмови Президента Польщі, відповідає Бюро міжнародної політики у канцелярії глави держави.

Фото: Slawomir Kaminski / Agencja Gazeta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-