Дуді зателефонував фейковий «Макрон»: у рф кажуть, що це їхні пранкери

Дуді зателефонував фейковий «Макрон»: у рф кажуть, що це їхні пранкери

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда став жертвою розмови з пранкером, який подзвонив польському лідеру, вдаючи президента Франції Емманюеля Макрона. Інцидент розслідують польські спецслужби.

Про це інформує у Твіттеріканцелярія президента Польщі, передає Укрінформ.

"Після вибуху ракети у Пшеводуві, під час телефонних розмов з главами держав та урядів, відбулася розмова з особою, яка назвалася президентом Франції Емманюелем Макроном", – повідомила канцелярія президента РП.

Як зазначається, "за нетиповим способом розмови" президент Дуда зорієнтувався, що "могла статися спроба шахрайства, і завершив розмову".

Відразу після цього канцелярія президента РП, спільно з відповідними службами, розпочала з’ясовувати обставини інциденту.

За інформацією деяких російських ЗМІ, за цим дзвінком стоять так звані російські пранкери Вован і Лексус.

Дуда не вперше став об’єктом шахрайства з боку російських пранкерів. В липні 2020 року Дуді зателефонувала особа, назвавшись генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем. У ході розмови пранкер ставив багато запитань про Україну, зокрема про те, чи не хоче Польща забрати Львів.

Читайте також: Українські розвідники зірвали провокацію пранкерів із рф проти гендиректора Baykar Defence

Раніше російські пранкери, які можуть діяти у співпраці зі спецслужбами рф, неодноразово розігрували різних іноземних лідерів. Зокрема, вони дзвонили президенту Франції Емманюелю Макрону нібито від імені президента України Зеленського, а в 2016 році – президенту України Петру Порошенку від імені президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва.

Як повідомлялося, у селі Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік польсько-українського кордону, внаслідок вибуху ракети 15 листопада загинули двоє людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-