ЄС і НАТО створять спільну оперативну групу для захисту критичної інфраструктури

ЄС і НАТО створять спільну оперативну групу для захисту критичної інфраструктури

Укрінформ
НАТО і ЄС погодилися сьогодні створити спеціалізовану оперативну групу із забезпечення стійкості та захисту критичної інфраструктури.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті НАТО.

«НАТО і ЄС погодилися створити оперативну групу із стійкості та захисту критичної інфраструктури. Про це Генеральний Секретар НАТО Єнс Столтенберг та Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн повідомили у середу, 11 січня 2023 року, … перед обговоренням питань безпеки й оборони на Колегії Європейської Комісії», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив керівник НАТО, стійкість та захист критичної інфраструктури є ключовим питанням для взаємодії між ЄС і НАТО. За його словами, в той час як президент рф путін перетворює енергію на зброю та здійснює саботаж на трубопроводах «Північного потоку», фокус уваги оперативної групи буде зосереджений на тому, щоб «наша критична інфраструктура, технології та мережі постачання були більш стійкими до потенційних загроз, та щоб здійснити заходи з усунення потенційних вразливостей».

Читайте також: В уряді розглядають чотири джерела фінансування відбудови України - Шмигаль

Як зазначається у повідомленні, зустріч відбулася наступного дня після підписання третьої Спільної декларації щодо співробітництва між НАТО і ЄС.

«Партнерство між ЄС і НАТО є більш важливим, ніж будь-коли, тому що жорстоке вторгнення росії в Україну фундаментально змінило нашу безпеку», - заявив Генеральний секретар НАТО.

Він підкреслив, що жорстокі бої навколо Бахмуту і Соледару демонструють мужність українських військ та життєву важливість нарощування військової допомоги для України.

«У цей ключовий момент війни ми маємо робити більше та навіть більш швидко», - заявив керівник НАТО.

Як повідомлялося, вчора ЄС і НАТО підписали спільну Декларацію про співробітництво, одним з ключових пунктів якої є необхідність продовжувати підтримку України у її боротьбі проти російської агресії та консолідація трансатлантичної єдності.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-