В Австрії вважають росію однією з головних шпигунських загроз

В Австрії вважають росію однією з головних шпигунських загроз

Укрінформ
Управління державної безпеки та розвідки Австрії (DSN) заявило, що російська федерація належить до "основних суб'єктів шпигунства" проти Австрії.

Про це йдеться у звіті DSN за 2021 рік, передає Укрінформ.

В австрійській спецслужбі наголосили, що впродовж тривалого часу в Австрії з "незмінно високою інтенсивністю" діють російські спецслужби у "різних цільових сферах".

До інших "основних суб'єктів шпигунства та впливу, спрямованих проти Австрії" в Управлінні держбезпеки та розвідки віднесли Китай, Іран і Туреччину.

Крім того, в DSN повідомили, що у 2021 році критично важливі об'єкти інфраструктури та конституційні інституції Австрії стикалися з різноманітними загрозами у кіберпросторі. Згідно зі звітом, особливо активно діють в Австрії кіберсуб'єкти, пов'язані з російською федерацією і Китаєм, "проте Іран також дедалі активніше використовує кібершпигунство".

У цьому контексті особливу увагу австрійська спецслужба звертає на два пов’язані з російськими спецслужбами хакерські угруповання - APT29 та TURLA. "Крім міжнародних організацій, їх об'єктами є такі країни, як Велика Британія, США та інші члени НАТО, сусіди росії, а також країни Європейського Союзу", - заявили в австрійській держбезпеці.

У звіті зазначається, що на початку 2021 року відбулася фішингова атака, "яку приписують угрупованню APT29, що впродовж кількох місяців атакувало цілі в урядовому секторі по всьому світу".

Читайте також: У Польщі судитимуть росіянина і білоруса за шпигунство на користь рф

Як повідомлялося, у грудні 2022 року австрійська контррозвідка викрила співробітника російського ГРУ, який мав громадянство Греції і протягом кількох років "здійснював шпигунську діяльність на користь російських спецслужб". Він є сином колишнього співробітника російської розвідки, який працював раніше на дипломатичній роботі в Німеччині та Австрії.

На початку квітня 2022 року Австрія вислала чотирьох російських дипломатів, які де-факто займалися шпигунською діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-