У Польщі заборонили в’їзд російському пропагандисту

У Польщі заборонили в’їзд російському пропагандисту

Укрінформ
За поданням голови Агентства внутрішньої безпеки (ABW) Польщі, до списку небажаних на території Польщі іноземців внесено громадянина росії Віктора Безеку, “журналістська діяльність якого є частиною інформаційної війни кремля проти Польщі та Європи”.

Про це повідомляє департамент національної безпеки уряду Польщі, передає Укрінформ.

Як зазначається, Безека протягом багатьох років бере участь у поширенні російської пропаганди, спрямованої проти національних інтересів Польщі та іміджу РП на міжнародній арені.

Як підкреслюється, він пов’язаний з Russia Today і польськомовною редакцією інформагентства Sputnik.

Читайте також: У Польщі створюють нову дивізію поблизу кордонів білорусі та рф

“Вищезазначені “ЗМІ” є типово дезінформаційними структурами, які є тиловою базою кремля, підтримують його зовнішню політику та поширюють хибне уявлення про реальність серед громадян інших країн”, - наголошують в уряді Польщі.

Зазначається, що це не перший випадок, коли польська влада використовує інструмент заборони в’їзду в країну для російського “журналіста”. Зокрема, у березні 2021 року на запит ABW до 2025 року продовжено заборону на в'їзд до Польщі та країн Шенгенської зони Леоніду Свірідову, який причетний до поширення кремлівської пропаганди. Того ж року подібне рішення було винесено щодо російського телерепортера Євгенія Решетньова, який вів шкідливу для Польщі діяльність, що виходить за межі журналістської роботи.

Інформується, що у вересні 2022 року Польща, за домовленістю з країнами Балтії, посилила правила в'їзду для громадян росії. Прийняті рішення спрямовані на обмеження необов’язкових поїздок громадян рф до Польщі.

Читайте також: Польща припускає передачу Україні танків Leopard у складі широкої коаліції

В уряді Польщі наголошують, що російські “журналісти”, які працюють у Польщі, є групою, яка використовується для агресивної інформаційної діяльності кремля проти Польщі, країн НАТО та Заходу".

“Польща незмінно залишається однією з головних цілей цієї діяльності”,- підкреслюється в повідомленні уряду РП.

Як відомо, з 24 лютого росія веде повномасштабну агресію проти України. Польща є одним з найближчих союзників України і головним логістичним хабом для нашої держави.

Фото: www.gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-