МВС Німеччини готує суттєві обмеження на володіння зброєю

МВС Німеччини готує суттєві обмеження на володіння зброєю

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер має намір посилити закон про володіння зброєю, ЗМІ дізналися деякі подробиці проєкту цього документа.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Розроблений міністерством внутрішніх справ ФРН законопроєкт передбачає, зокрема, заборону для приватних осіб на володіння особливо небезпечною напівавтоматичною зброєю.

Як зазначається, у майбутньому сигнальні пістолети та арбалети, популярні серед учасників праворадикального руху, який не визнає існування ФРН, будуть доступні лише за наявності ліцензії на носіння зброї. Таку інформацію оприлюднила газета Süddeutsche Zeitung із посиланням на 48-сторінковий документ.

Читайте також: У ФРН посилять вимоги до володіння зброєю через викриту підготовку держперевороту

За посилення закону про зброю очільниця МВС висловилася ще до новорічних заворушень, нагадує видання. У ніч проти 1 січня у декількох містах Німеччини було скоєно напади на поліцейських і пожежників, зокрема із застосуванням петард і ракет.

Але ще до того дебати навколо закону про зброю дістали новий імпульс. Сталося це після арешту 7 грудня 25 осіб із числа "рейхсбюргерів". Більшість затриманих обвинувачуються у належності до терористичної організації, яка хотіла повалити політичну систему держави.

Читайте також: МВС Німеччини оцінює кількість прихильників угруповання «Громадяни Рейху» у 23 тисячі

Тоді Фезер повідомила, що більш як у тисячі "рейхсбюргерів" конфіскували зброю і принаймні ще 500 із них мають ліцензії на неї. При цьому приватне володіння вогнепальною зброєю в Німеччині є рідкістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-