У ФРН посилять вимоги до володіння зброєю через викриту підготовку держперевороту

У ФРН посилять вимоги до володіння зброєю через викриту підготовку держперевороту

Укрінформ
Німецька влада планує посилити законодавство щодо володіння зброєю після викриття планів так званих "рейхсбюргерів" повалити конституційні органи влади.

Про це заявила міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, передає Укрінформ із посиланням на DW.

За словами міністра, раніше у понад тисячі "рейхсбюргерів" конфіскували зброю і принаймні ще 500 із них мають ліцензії на зброю. При цьому приватне володіння вогнепальною зброєю в Німеччині є рідкістю.

Фезер додала, що учасники цього праворадикального руху, які не визнають існування ФРН та вважають себе громадянами "німецького рейху", намагалися завербувати нинішніх і колишніх військових та накопичували зброю.

"Потрібно, щоб усі органи влади чинили максимальний тиск", щоби вилучити їхню зброю, тому уряд Німеччини "незабаром посилить закони про зброю", наголосила вона.

Читайте також: Рада ЄС погодила допомогу Україні в розмірі €18 мільярдів

Міністр також зауважила, що "рейхсбюргери" становлять дедалі більшу загрозу для Німеччини, оскільки за останній рік їх кількість збільшилася на дві тисячі - до 23 тисяч осіб. "Це не нешкідливі божевільні люди, а ймовірні терористи, які зараз сидять у слідчому ізоляторі", - заявила вона.

Занепокоєння викликає й те, що серед заарештованих за підозрою в змові були і високопоставлені державні службовці, такі як ексдепутат Бундестагу та суддя Бірґіт Мальзак-Вінкеман.

Як повідомлялось, 7 грудня відбулися обшуки понад 150 об’єктів нерухомості в 11 федеральних землях ФРН, Австрії та Італії. Правоохоронці затримали 25 підозрюваних у підготовці державного перевороту, серед них є громадянка рф.

Читайте також: Німеччина збільшить поставки зброї Україні — Макеєв

В офісі генерального прокурора вважають, що кілька членів групи, серед яких офіцери спецпідрозділів Бундесверу та поліції, планували проникнути до Бундестагу і захопити в заручники депутатів і членів федерального уряду. Вони прагнули захопити владу та поставити на чолі «рейху» принца Генріха ХІІІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-