У Нідерландах лідери 10 парламентських партій закликають посилити санкції проти Ірану

У Нідерландах лідери 10 парламентських партій закликають посилити санкції проти Ірану

Укрінформ
Лідери 10 нідерландських парламентських партій закликають Європейський Союз посилити тиск на уряд Ірану новим пакетом санкцій.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на de Volkskrant.

“Лідери десяти партій закликали посилити тиск на іранський режим”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у спільному листі, опублікованому в нідерландській газеті Volkskrant, лідери десяти нідерландських парламентських партій закликали внести іранський Корпус вартових ісламської революції до терористичного списку ЄС та запровадити санкції проти ключових урядовців і членів їхніх сімей за порушення прав людини.

Читайте також: США запровадили нові санкції проти Ірану за поставки росії БПЛА та ракетні програми

Цей лист оприлюднений після аналогічного подання в парламенті Нідерландів щодо внесення іранського Корпусу вартових ісламської революції до списку терористичних організацій, проти якого проголосував лише FVD (“Форум за демократію”), який очолює Тьєррі Боде.

Варто зазначити, що FVD створений одним з ініціаторів референдуму щодо асоціації Україна-ЄС. Її лідера час від часу критикують за проросійські погляди.

“Іранський режим порушує універсальні права людини, а також створює загрозу міжнародній безпеці через свою військову діяльність. Ось чому нам потрібно чинити більший тиск на цей режим”, - пишуть лідери десяти партій.

Читайте також: Поставками росії ракет Іран перетне «червону лінію» – Кулеба

А також закликають до кращого застосування санкцій, включаючи покращення обміну інформацією та покарання країн, якщо вони допомагають іранцям ухилятися від санкцій.

Служби безпеки повинні краще інформувати компанії, “щоб підприємець також міг дізнатися, чи є компанія в Дубаї насправді іранською компанією, яка ухиляється від санкцій”. Крім того, іранці в Європі повинні бути краще захищені від погроз і залякувань з боку іранського уряду.

Читайте також: США хочуть модернізувати боєприпаси часів холодної війни, щоб передати їх Україні – Politico

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах відбувся мітинг проти уряду Ірану та перших страт. Акція протесту відбулася біля будівлі парламенту. У руках мітингарі тримали прапори, плакати та фотографії страчених протестувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-