США хочуть модернізувати боєприпаси часів холодної війни, щоб передати їх Україні – Politico

США хочуть модернізувати боєприпаси часів холодної війни, щоб передати їх Україні – Politico

Укрінформ
У Вашингтоні розпочалися закриті переговори щодо вилучення боєприпасів часів холодної війни з бункерів і модернізації їх настільки, щоб вони були корисними для України.

Про це повідомляє Politico із посиланням на обізнане джерело, передає Укрінформ.

Як зазначається, одна з таких програм уже запущена, планується, що ракети для давно знятих з виробництва систем протиповітряної оборони США HAWK отримають необхідні оновлення для відправлення в бій в Україні.

Ракети HAWK будуть працювати в парі з кількома пусковими установками, які Іспанія пообіцяла відправити Україні. Система HAWK все ще використовується в Європі та інших країнах, але на початку 1990-х армія США вивела її з експлуатації на користь системи Patriot, пише видання.

Крім того, США шукають способи перекрити постачання іранських безпілотників росії за допомогою санкцій, експортного контролю та переговорів з приватними компаніями, чиї компоненти були використані у виробництві дронів.

«Ми оцінюємо подальші кроки, які можемо зробити з точки зору експортного контролю, щоб обмежити доступ Ірану до технологій, які використовуються в безпілотниках», – заявила речниця Ради національної безпеки США Адрієн Вотсон.

Читайте також: Spiegel: Україна може отримати від Німеччини додаткові САУ Gepard

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Байдена планує оголосити найближчим часом про виділення пакета оборонної допомоги Україні на 3 мільярди доларів, який включатиме бойові машини піхоти Bradley. Очікується, що офіційно про це буде оголошено в п’ятницю, 6 січня.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-