Туреччина готова робити борошно з російського зерна для країн Африки - Ердоган

Туреччина готова робити борошно з російського зерна для країн Африки - Ердоган

Укрінформ
Туреччина готова отримувати зерно з рф, молоти його в борошно й відправляти в слаборозвинені країни Африки.

Про це Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав сьогодні на зустрічі представників Партії справедливості та розвитку, повідомляє власкор Укрінформу.

“Сьогодні знову росія заявила, що готова надавати зерно бідним африканським країнам. Ми візьмемо це зерно, перемелемо його на наших заводах і перетворимо на борошно, докладемо зусиль, аби відправити його в слаборозвинені країни Африки”, - сказав Ердоган.

Президент Туреччини також висловив сподівання, що незабаром вдасться вивести російсько-українські відносини на “більш м’який рівень”.

“Окрім порушення глобального економічного функціонування, завдяки виваженій та справедливій політиці, якої ми дотримувалися під час російсько-української війни, ми запобігли поширенню вогню в регіоні”, - сказав Ердоган.

Читайте також: Ердоган знову пропонує своє посередництво для припинення вогню в Україні

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Володимир Зеленський провів розмову з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом. Мова йшла про безпекову співпрацю щодо ЗАЕС, обміну полоненими та зернову угоду.

Також 5 січня Ердоган провів телефонну розмову з президентом рф володимиром путіним, під час якої заявив, що мирні зусилля мають підтримуватися одностороннім припиненням вогню та «баченням справедливого рішення».

Своєю чергою пресслужба кремля зазначила, що путін під час розмови з Ердоганом заявив про відкритість до "серйозного діалогу" за умови врахування Києвом "нових територіальних реалій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-