Ердоган знову пропонує своє посередництво для припинення вогню в Україні

Ердоган знову пропонує своє посередництво для припинення вогню в Україні

Укрінформ
Туреччина продовжує переговори з Києвом та москвою, сподіваючись на можливість припинення вогню, а згодом і тривалого миру, готова й надалі бути активним посередником.

Про це Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав в рамках тристороннього саміту за участі президентів Азербайджану й Туркменістану, повідомляє власкор Укрінформу.

“Ми побачили, що якщо дипломатії надано можливість у домовленості про зерно та обміном полоненими, то шлях до миру може бути відкритий. Ми продовжуємо наші переговори з паном путіним і паном Зеленським у цьому напрямку, і ми сподіваємося встановити припинення вогню, а потім і тривалий мир у нашому регіоні”, - сказав Ердоган.

Читайте також: Зеленський: Залучити світ до реалізації формули миру – зараз одне з ключових завдань

За словами турецького лідера, війна рф проти України похитнула глобальну систему, її продовольчі та енергетичні основи, призвела до високих темпів інфляції в усьому світі.

Президент Ердоган вкотре наголосив на тому, що справедливий мир можна встановити лише шляхом діалогу і Туреччина готова продовжити активно виконувати посередницьку роль в цьому процесі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що простою зупинкою вогню проблему загарбницьких амбіцій рф вирішити не можна, а для досягнення миру потрібно усунути всі загрози з боку російської федерації. Тимчасове затишшя, на якому наполягає рф та яке намагається видати за «мир», потрібне їй щоб підготувати новий етап агресії.

Читайте також: Зеленський запропонував росії на Різдво почати виведення своїх військ

12 грудня держави G7 у спільному комюніке за результатами віртуального саміту підкреслили, що на сьогодні немає жодних ознак того, що рф віддана мирним зусиллям. А також привітали ініціативу Зеленського щодо справедливого миру, де повне виведення російських військ з території України у міжнародно визнаних її кордонах названо умовою початку переговорів з рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-