Британія не вимагатиме обовʼязкових COVID-тестів для подорожуючих із Китаю

Британія не вимагатиме обовʼязкових COVID-тестів для подорожуючих із Китаю

Укрінформ
Пасажири з Китаю, які прибудуть до Великої Британії наступного тижня, не проходитимуть обов’язкового тестування на COVID-19 після прибуття.

Про це пише The Independent, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Відтак тестування в лондонському аеропорту Хітроу буде добровільним. Ті, у кого тест буде позитивним, не будуть піддані ані карантину, ані самоізоляці, додається у повідомленні.

Британія минулого тижня заявила, що пасажири, які прибувають до країни з Китаю, мають надати негативний тест на COVID, зроблений не пізніше, ніж за два дні до вильоту.

Читайте також: Франція закликає країни ЄС запровадити обов’язкові тести на COVID для подорожуючих із Китаю

Тим часом Бельгія оголосила, що перевірить стічні води з літаків, які прибувають із Китаю. Влада європейської країни прагне зʼясувати наявність нових варіантів COVID, оскільки число хворих у Китаї стрімко зростає, повідомив уряд 2 січня.

Представники охорони здоров’я ЄС у середу, 4 січня, проведуть переговори щодо скоординованої реакції на повідомлення з Китаю.

Читайте також: Марокко забороняє в’їзд на територію королівства мандрівникам з Китаю

Нагадаємо: влада різних країн світу запроваджує або розглядає обмеження для подорожувальників із Китаю, включно з обов’язковим тестуванням на COVID, оскільки ситуація в цій країні ускладнюється після послаблення Пекіном правил щодо цього захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-