У найбільшому аеропорту Нідерландів приїжджим з Китаю запропонують COVID-тести

У найбільшому аеропорту Нідерландів приїжджим з Китаю запропонують COVID-тести

Укрінформ
В амстердамському аеропорту Схіпгол з 5 січня 2023 року пасажири, які прилітають з Китаю, можуть зробити тест на коронавірус.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“З 5 січня пасажирам, які прибувають до Нідерландів з Китаю, в аеропорту Схіпгол запропонують безплатний тест на коронавірус та нададуть інформацію про його використання”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністр охорони здоров'я Нідерландів Ернст Кейперс також доручив Національному інституту охорони здоров'я перевірити стічні води навколо аеропорту Схіпгол на наявність вірусу.

Читайте також: Штати поновлюють COVID-обмеження для туристів з Китаю

У листі до нижньої палати парламенту Кейперс зазначив, що наразі в Нідерландах немає правової основи для запровадження обмежувальних заходів, зокрема, обов’язкового тесту на коронавірус для приїжджих.

Тому міністр закликав оперативно розглянути поправку до закону про охорону здоров’я, аби створити належну правову основу, якщо згодом на рівні ЄС буде прийнято рішення про обов'язкові заходи для запобігання поширенню COVID-19.

Читайте також: Китай продовжує пом’якшувати обмежувальні заходи через COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, з 8 січня влада Китаю скасує карантин для подорожніх, що означає останній значний відхід від політики “нульової терпимості” до COVID-19. Утім, особи, які прибувають до КНР, муситимуть здати ПЛР-тест.

Також буде скасовано обмеження на щоденну кількість авіарейсів із закордону.

Слід зауважити, що відповідне рішення було ухвалено на тлі шаленого поширення коронавірусу в Китаї після скасування карантинних обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-