Штати поновлюють COVID-обмеження для туристів з Китаю

Штати поновлюють COVID-обмеження для туристів з Китаю

Укрінформ
Адміністрація Байдена анонсувала часткове поновлення обмежень, які діяли під час пандемії COVID-19. Ідеться про обовʼязковий негативний тест для тих, хто в’їжджає до США.

Це правило стосуватимуться туристів із Китаю, де останнім часом спостерігається спалах захворювань, передає Укрінформ із посиланням на Politico.

«Згідно з новими правилами, які набудуть чинності 5 січня, будь-яка особа віком від двох років повинна буде мати при собі негативний результат тесту (на коронавірус — ред.), зроблений упродовж двох днів після вильоту з аеропортів материкового Китаю, Гонконгу та Макао», - пояснили в американському уряді.

Видання зауважує, що цей крок відображає занепокоєння адміністрації Байдена з приводу ризику поширення нових варіантів COVID, пов’язаних зі сплеском захворюваності в Китаї.

Читайте також: Китай скасовує COVID-карантин для мандрівників

Як повідомлялося, в грудні уряд КНР припинив сувору політику «нульової захворюваності» на COVID, яка супроводжувалася відстеженням контактів хворих та обов’язковим карантином. Пекін пішов на цей крок на тлі протестів у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-