Колишній співвласник Tarantino family відкрив три ресторани у Відні – ЗМІ

Колишній співвласник Tarantino family відкрив три ресторани у Відні – ЗМІ

Укрінформ
Український бізнесмен Дмитро Федотенков, мережа ресторанів якого Tarantino family стала фігурантом кримінального провадження в Україні, розвиває ресторанний бізнес у Відні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у матеріалі австрійського видання Datum.

"Український гастропідприємець зникає з рідної країни і відкриває три ресторани у Відні. У його оточенні спливають офшорні компанії та чутки про зв'язки з москвою", - йдеться у статті під назвою "Піца для "Віденського батальйону".

Автор публікації нагадує, що 1 червня українська поліція провела обшуки у мережі ресторанів Tarantino family, співвласником якої є бізнесмен Дмитро Федотенков, у справі про підтримку держави-агресора та відмивання коштів на території росії. За даними видання, зараз Федотенков, місце перебування якого раніше було невідомим, перебуває в Австрії, де розвиває свій ресторанний бізнес.

За інформацією видання, перші компанії у Відні бізнесмен заснував у червні цього року. Він є співвласником компаній, які стоять за рестораном Buffalino. Також Федотенков є керуючим директором двох інших віденських ресторанів - Rubi та Iris Modern Greek. Одноосібним власником фірми, якій належить ресторан Rubi, є дружина бізнесмена Юлія Федотенкова. Вона також є співвласником гастрономічної компанії, якій належить Iris Modern Greek.

Читайте також: Ексдепутата Жеваго затримали у Куршевелі - ДБР

У матеріалі наводиться коментар Федотенкова, у якому він повідомляє, що з лютого перебуває у Відні, де планує розвивати свій бізнес, і в Україну повертатися не збирається.

Як повідомлялося, 1 червня Нацполіція України заявила про викриття злочинного угруповання, дії якого спрямовані на підрив національної безпеки та підтримку держави-агресора після вторгнення на територію України. В ході слідства правоохоронці встановили, що "співвласники мережі ресторанів, незважаючи на запроваджені санкції та повномасштабне вторгнення рф на територію України, продовжили виводити кошти на рахунки російської керуючої компанії". Вказувалося, що її бенефіціарним власником є громадянин рф – відомий російський ресторатор.

Окрім того, було встановлено, що "учасники злочинної групи причетні до незаконних заволодінь земельними ділянками та підприємствами, а також контролюють певну частину будівельного бізнесу на території Києва". Зазначалося, що "з метою уникнення санкцій та створення уявлення, що розірвані всі бізнесові зв’язки з рф, було перейменовано назву бренду" – він охоплює кілька ресторанів, які на даний час функціонують у москві.

Поліцейські провели обшуки в головному офісі групи компаній.

Читайте також: Фірташа викликали в антикорупційну комісію парламенту Австрії - ЗМІ

За даними ЗМІ, йшлося про мережу Tarantino family (зокрема ресторани "Муракамі", "Руккола", "Дрова", "Варенична" тощо), співвласником якої є бізнесмен Дмитро Федотенков.

Водночас у компанії Tarantino family назвали підозру правоохоронців надуманою, а всі звинувачення у зв'язках з рф та відмиванні коштів на території росії – "хибними та безпідставними".

25 вересня ЗМІ з посиланням на Федотенкова повідомили, що він разом з партнером продав мережу ресторанів Tarantino family за 10-12 млн євро британським пивоварам German Kraft Brewing.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-