Фірташа викликали в антикорупційну комісію парламенту Австрії - ЗМІ

Фірташа викликали в антикорупційну комісію парламенту Австрії - ЗМІ

Укрінформ
Олігарх Дмитро Фірташ викликається для свідчень до парламентської комісії з розслідування корупції у владній Австрійській народній партії (OVP).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на АРА.

Як зазначає агентство, дати свідчення у створеній в Національній раді комісії, яка розслідує обвинувачення в корупції членів уряду від Австрійської народної партії, викликають низку осіб. На запрошення опозиційних партій у комісії мають виступити колишній канцлер та екслідер OVP Себастіан Курц, очільник МЗС та колишній тимчасовий голова OVP Александер Шалленберг, один з найбагатших австрійців, інвестор Рене Бенко, колишні члени правління німецької компанії Wirecard Маркус Браун і Ян Марсалек. Крім того, викликаються низка колишніх та чинних політиків і радників OVP, а також ексчлени правління австрійської нафтогазової компанії OMV та низка інших бізнесменів і чиновників.

"Також планується поява українського олігарха Дмитра Фірташа", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Запорізький титано-магнієвий комбінат Фірташа повернули у держвласність – остаточне рішення

Перше засідання парламентської комісії має відбутися 6 вересня.

Як повідомлялося, Дмитра Фірташа було затримано в столиці Австрії 12 березня 2014 року на запит міністерства юстиції США. Відомство звинуватило його у хабарництві з метою отримання дозволу на видобуток титанової сировини в Індії. Готову продукцію планували продавати базованій у Чикаго (США) компанії Boeing. У подальшій аргументації мін’юсту США для австрійського суду Фірташа також було названо "високопоставленою особою російської організованої злочинності".

Читайте також: Ostchem Фірташа виграв суд проти Антимонопольного комітету - примусового поділу не буде

Через тиждень після затримання земельний суд Відня звільнив Фірташа під рекордну для цієї країни заставу - 125 млн євро та підписку про невиїзд з Австрії. Заставу вніс російський олігарх Василь Анісімов, який, за даними ЗМІ, є другом довіреної особи путіна - Аркадія Ротенберга, фігуранта санкційних списків США і ЄС.

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-