Німеччина відреагувала на рішення рф не продавати нафту країнам, які запровадили «стелю цін»

Німеччина відреагувала на рішення рф не продавати нафту країнам, які запровадили «стелю цін»

Укрінформ
Рішення кремля не постачати нафту країнам, які підтримали введення «стелі цін» на цей продукт, не матиме впливу на енергетичну безпеку ФРН.

Про це заявив на брифінгу в середу речник міністерства економіки ФРН Роберт Северін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це не має жодного практичного значення», - сказав Северін.

Він нагадав, що Німеччина ще з початку літа вирішила відмовлятися від російської нафти та почала готуватися до заміщення російських поставок. Було проведено інтенсивні переговори з польською стороною щодо використання нафтопроводу між Ростоком і Шведтом. У самому Шведті на НПЗ, який раніше працював виключно на російській нафті, проводять налаштування для переробки сировини, яка надходить не з росії.

«Загалом, ми завжди працювали над забезпеченням безпеки постачання; і тепер вона гарантована незалежно від того, буде застосовано декрет (путіна про заборону експорту - ред.) чи ні», - сказав речник.

Він запевнив, що нафта буде надходити до Німечини й після припинення російського імпорту з початку наступного року, "це абсолютно точно".

Читайте також: росія через санкції вилучає з Фонду нацдобробуту по $4-5 мільярдів щомісячно - Свириденко

За даними мінекономіки ФРН, до російського вторгнення в Україну близько 40% німецького імпорту нафти надходило з рф. До жовтня 2022 року частка рф скоротилася до 16%. Берлін кілька місяців тому оголосив про плани повністю відмовитися від поставок з росії з 1 січня 2023 року.

Як повідомлялось, напередодні росія оголосила про заборону з 1 лютого експорту нафти державам, які погодилися встановити ліміт ціни на російську нафту. Це стало відповіддю на рішення ЄС, G7 і Австралії встановити максимальну ціну в 60 дол. (56,52 євро) на російську сиру нафту з початку грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-