путін заборонив продавати нафту країнам, які запровадили «стелю цін»

путін заборонив продавати нафту країнам, які запровадили «стелю цін»

Укрінформ
Президент росії путін підписав указ про спеціальні заходи у відповідь на введення стелі цін на нафту: заборонено продаж російських нафти і нафтопродуктів країнам, які прописують у контрактах стелю цін.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на офіційний інтернет-портал правової інформації росії.

«Забороняються постачання юридичним та фізичним особам за умови, що у контрактах на ці постачання прямо чи опосередковано передбачається використання механізму фіксації граничної ціни», - сказано в документі.

Заявлено, що указ запроваджено у зв'язку з недружніми діями США та їх союзників, а також з метою захисту національних інтересів.

Документ набирає чинності з 1 лютого та діє до 1 липня 2023 року. Обмеження на експорт російської нафти діє з 1 лютого, дату заборони на постачання нафтопродуктів путін доручив визначити уряду.

Читайте також: В Україні очікують, що ембарго на нафту зменшить прибуток рф на 50%

Як повідомлялося, ЄС запровадив ембарго на імпорт російської нафти на європейський ринок морським шляхом, а також граничне цінове обмеження 60 доларів США за барель для її поставок до третіх країн з використанням європейських суден або торговельних послуг. Цінова стеля узгоджена з країнами «Групи семи» та іншими партнерами ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-