Канада обіцяє покарати КНДР за постачання зброї росії

Канада обіцяє покарати КНДР за постачання зброї росії

Укрінформ
Канада твердо засуджує продаж Північною Кореєю озброєння російській ПВК “Вагнер”.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Канада твердо засуджує співучасть Північної Кореї у війні володимира путіна проти України та її поставки озброєння групі “Вагнер” - жорстокій приватній військовій організації, що підтримує російське незаконне вторгнення”, - сказала Жолі.

Вона наголосила, що “співпраця між північнокорейською диктатурою та “Вагнером” відверто порушує міжнародне право та резолюції Радбезу ООН”. “Незаконне вторгнення путіна до України провалилося й російських режим став світовим вигнанцем. Укладення угоди із жорстокою диктатурою Північної Кореї свідчить лише про все більшу ізоляцію росії на світовій арені та плачевний стан її воєнної машини”, - зазначила міністр.

Читайте також: Канада вже доправила в Україну понад 2700 тонн військової допомоги

Жолі нагадала, що Канада уже запровадила суворі санкції як на ПВК “Вагнер”, так і на диктатуру Північної Кореї. “Ми продовжимо працювати із міжнародними партнерами над вирішенням цих проблем і реагуватимемо, якщо поставки озброєння продовжаться. Разом ми упевнимося, що північнокорейський та російський режими постануть перед суворими наслідками за порушення ними прав людини й міжнародного права”, - наголосила Жолі.

Вона додала, що Канада “солідарна із народом України, який захищає свою батьківщину та відстоює свободу”.

Як повідомлялося, координатор Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі заявив, що постачання північнокорейської зброї було здійснено до рф минулого місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-