Спонсор, агресор чи терорист: у США дискутують, який статус надати росії

Спонсор, агресор чи терорист: у США дискутують, який статус надати росії

Укрінформ
У Сполучених Штатах Америки наразі триває активна дискусія, який саме статус - країни-спонсора тероризму чи держави-агресора або терориста, застосовувати до росії.

Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова під час спілкування з журналістами у межах конференції послів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми працюємо над тим, щоб максимально ізолювати росію. І як правильно її назвати: чи країною-спонсором тероризму. чи країною-агресором, чи країною-терористом - це питання в дуже активній дискусії зараз", - сказала Маркарова.

Читайте також: У Сенаті Бельгії працюють над визнанням росії країною-терористом – Кондратюк

Як повідомлялося, постійна представниця США при НАТО посол Джуліан Сміт наприкінці листопада заявила, що США наразі не вважають корисним визнання росії державою-спонсором тероризму, але виступають за подальші обмеження для рф у вигляді санкцій та експортних обмежень.

Конгрес CША проголосував за оновлення закону про воєнні злочини (Justice for Victims of War Crimes Act), яке дозволить судове переслідування у Сполучених Штатах імовірних виконавців воєнних злочинів, незалежно від місця злочину чи об’єктів їхніх злочинів. Закон був ухвалений після виступу в Конгресі США Президента України Володимира Зеленського у середу, 21 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-