У Сенаті Бельгії працюють над визнанням росії країною-терористом – Кондратюк

У Сенаті Бельгії працюють над визнанням росії країною-терористом – Кондратюк

Укрінформ
У Сенаті Бельгії працюють на визнанням російської федерації країною-терористом.

Про це заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк повідомила у Фейсбуці за результатами зустрічі з очільницею бельгійського Сенату Стефані Д’Оз, передає Укрінформ.

Кондратюк звернулися до бельгійської колеги з проханням розглянути та ухвалити резолюцію про визнання росії державою-терористом. За її словами, у Верховній Раді розраховують, що таке рішення буде ухвалено обома палатами Федерального парламенту Бельгії.

Заступниця Голови ВР також висловила сподівання, що буде почуте звернення українського парламенту до ООН, урядів і парламентів країн Європейського Союзу та Ради Європи про створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України. "Маємо спільно добиватися справедливої компенсації за завдані Україні збитки внаслідок російського вторгнення", – наголосила віцеспікерка.

Читайте також: Кондратюк каже, що у Конгресі США дійшли згоди про виключення російських офіційних осіб з G20

"Стефані Д’Оз повідомила мене, що у бельгійському Сенаті вже працюють над визнанням росії країною-терористом", – додала Кондратюк.

За її словами, відповідне рішення може бути ухвалено наступним після схвалення окремої резолюції, яка готується до розгляду в січні 2023 року. "У ній Сенат Бельгії підтримає створення міжнародного спецтрибуналу щодо покарання російських воєнних злочинців. Також планується визнання терористичними організаціями таких російських приватних військових злочинних угруповань, як "вагнер", – уточнила заступниця Голови ВР.

Кондратюк також подякувала Бельгії за гуманітарну та військову допомогу Україні, надання тимчасового захисту та прихистку понад 60 тисячам українців, лікування важкопоранених українських військовослужбовців. Вона також поінформувала, що бельгійський уряд планує виділити загалом 800 млн євро на гуманітарну допомогу Україні та українським біженцям.

У свою чергу, голова бельгійського Сенату запевнила, що Бельгія буде з Україною до кінця, скільки би не тривала боротьба проти російського агресора.

Як повідомляв Укрінформ, 8-9 грудня заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк перебуває з робочим візитом у Бельгії та Люксембургу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-