Падіння ракети в Пшеводуві: коли в Польщі чекають перших результатів слідства

Падіння ракети в Пшеводуві: коли в Польщі чекають перших результатів слідства

Ексклюзив
Укрінформ
У польському Пшеводуві, поблизу кордону з Україною, у середу тривали додаткові слідчі дії на місці падіння ракети 15 листопада, в результаті чого загинули двоє осіб. Перші результати слідства можуть стати відомими через "місяць-два".

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив речник Національної прокуратури Польщі Лукаш Лапчинський.

"У середу у Пшеводові тривали слідчі дії, спеціалісти збирали додаткові докази у цій справі", – повідомив Лапчинський.

За його словами, додаткове збирання доказів відбувалося за рекомендацією експертів, які працюють над уже зібраними доказовими матеріалами.

Читайте також: Імовірність інцидентів, подібних до падіння ракети у Польщі, зростатимепрем'єрка Литви

Лапчинський зазначив, що перші результати слідства у цій справі можуть з’явитися через "місяць-два".

"Однозначно це не буде упродовж найближчого тижня чи двох. На результати ще трохи потрібно буде почекати", – підкреслив речник Національної прокуратури Польщі.

Як інформувало агентство, обставини події, що сталася 15 листопада у Пшеводуві, з’ясовуються в межах розслідування, яке проводить Мазовецький відділ у боротьбі з організованою злочинністю та корупцією Національної прокуратури Польщі. Провадження ведеться у напрямку ненавмисного спричинення надзвичайної ситуації значних масштабів, що загрожує життю та здоров’ю багатьох людей або майну, що трапилася через детонацію вибухових матеріалів, внаслідок чого загинуло двоє людей.

У селі Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік польсько-українського кордону внаслідок вибуху ракети 15 листопада загинули двоє людей.

Польща і США, спираючись на свою інформацію, схиляються до думки, що це була ракета української системи ППО. Натомість Україна ставила це під сумнів. До польського слідства долучилися також українські експерти, які побували на місці падіння ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-