У Китаї прогнозують три хвилі COVID-19 цієї зими

У Китаї прогнозують три хвилі COVID-19 цієї зими

Укрінформ
У Китайському центрі контролю та профілактики захворювань прогнозують три хвилі спалахів захворюваності на COVID-19 цієї зими.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на керівника згаданого центру й головного епідеміолога країни Ву Цзуньйоу, передає Укрінформ.

Виступаючи на конференції в Пекіні Ву сказав, що перша хвиля триватиме з середини грудня до середини січня й зачепить переважно великі міста.

Друга хвиля, як прогнозується, почнеться з кінця січня до середини лютого наступного року й буде викликана переміщенням людей напередодні традиційних новорічних свят. Новий рік у Китаї, який святкують за місячним календарем, цьогоріч настане 21 січня. Святкування тривають впродовж наступних кількох тижнів, під час яких сотні мільйонів китайців по всій країні повертаються додому, аби провести час зі своїми родинами.

Третю хвилю захворюваності на COVID-19 у центрі контролю та профілактики очікують із кінця лютого до середини березня, коли люди повертатимуться на роботу після новорічних свят.

Читайте також: Коронавірусом можна заразитися навіть від померлої людини - NYT

Водночас, головний епідеміолог країни зазначив, що останнім часом кількість випадків важкого протікання хвороби в Китаї істотно зменшилася завдяки вакцинації, в першу чергу вразливих верств населення.

За його даними, на сьогодні майже 87% жителів країни віком 60 років і старших повністю вакциновані, але лише 66,4% людей, старше 80 років, пройшли повний курс вакцинації, тож саме ця категорія осіб наразі потребує підвищеної уваги епідеміологів.

Як повідомляв Укрінформ, за прогнозами Інституту метрики та оцінювання в системі охорони здоров’я (IHME) при Вашингтонському університеті, раптове скасування Китаєм суворих обмежень щодо COVID-19 може призвести до різкого стрибка кількості захворювань на коронавірус та понад одного мільйона смертей у 2023 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-