Ердоган про вирок меру Стамбула: Якщо суди допустили помилку, її виправлять

Ердоган про вирок меру Стамбула: Якщо суди допустили помилку, її виправлять

Укрінформ
Президент Туреччини Таїп Ердоган заявив у суботу, що суди виправлять будь-які свої помилки протягом апеляційного процесу після ув'язнення опозиційного мера Стамбула Екрема Імамоглу, а тим часом турки не мають права ігнорувати юридичні рішення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Коментуючи засудження свого потенційного суперника на два роки й сім місяців ув'язнення та обмеження його в політичній активності, Ердоган зазначив, що йому байдуже, хто буде кандидатом від опозиції на виборах наступного року.

"Остаточного рішення суду ще немає. Справа піде в апеляційний і касаційний суди, - сказав Ердоган на мітингу в Мардіні, що на південному сході Туреччини. - Якщо суди допустили помилку, її буде виправлено".

Читайте також: Ердоган знову пропонує своє посередництво для припинення вогню в Україні

За словами президента, було багато судових рішень, які піддавалися жорсткій критиці, «але це не дає нікому права ображати суддів або ігнорувати судові рішення».

Імамоглу було притягнуто до відповідальності за образу державних службовців у 2019 році, коли він розкритикував рішення про скасування першого туру муніципальних виборів, який він виграв у представника владної Партії справедливості та розвитку, колишнього прем’єр-міністра Туреччини Біналі Їлдирима.

Читайте також: У Туреччині одного з лідерів опозиційної партії засудили до більш як 2,5 року в'язниці

Критики кажуть, що судова система Туреччини виконала волю Ердогана, аби покарати його критиків. Уряд стверджує, що вони незалежні.

Як повідомлялося, засудження в середу Імамоглу згуртувало опозиційні сили навколо, як вони кажуть, боротьби за демократію, верховенство права і справедливість. Тисячі людей зібралися на мітинги під керівництвом мера, який заявив, що планує подати апеляцію на свій вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-