У Стамбулі тисячі людей вийшли на вулиці підтримати мера, якому загрожує в'язниця

У Стамбулі тисячі людей вийшли на вулиці підтримати мера, якому загрожує в'язниця

Фото
Укрінформ
Тисячі людей вийшли на мітинг у Стамбулі в четвер, щоб виступити проти засудження та заборони на політичну діяльність мера мегаполіса Екрема Імамоглу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Протестувальники скандували гасла з критикою Президента Таїпа Ердогана та його правлячої Партії справедливості та розвитку перед виборами наступного року», - вказує видання.

Натовп зібрався перед будівлею муніципалітету Стамбула, дехто з протестувальників приїхав спеціально з інших міст.

«Ви вже перемогли їх двічі, і ви зробите це знову… Усі 16 мільйонів стамбульців, наша нація та наш великий турецький альянс стоять за мною. Ми змінимо цей порядок на виборах наступного року», - сказав Імамоглу, звертаючись до натовпу.

Як повідомляв Укрінформ, мера Стамбула Екрема Імамоглу засуджено до 2 років, 7 місяців і 15 днів ув’язнення за образу голови та членів Вищої виборчої ради, а також призначено заборону на політичну діяльність. Рішення суду передбачає можливість оскарження, для вступу в дію його має затвердити вища судова інстанція.

Нагадаємо, Екрем Імамоглу є одним із лідерів опозиційної Народно-республіканської партії. За результатами виборів мера, які відбулися 31 березня 2019 року, Імамоглу переміг висуванця правлячої Партії справедливості та розвитку, колишнього прем’єр-міністра Туреччини Біналі Йилдирима з різницею 13 тисяч 729 голосів.

Екрем Імамоглу офіційно вступив на посаду мера Стамбула 17 квітня, але 6 травня Вища виборча комісія Туреччини скасувала результати виборів мера Стамбула та призначила перевибори на 23 червня. За результатами голосування Імамоглу знову переміг, збільшивши відрив на майже 800 тис. голосів. Після перемоги на виборах новий мер Стамбула публічно різко розкритикував рішення Вищої виборчої комісії про скасування результатів виборів, за що нині отримав покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-