У Туреччині одного з лідерів опозиційної партії засудили до більш як 2,5 року в'язниці

У Туреччині одного з лідерів опозиційної партії засудили до більш як 2,5 року в'язниці

Укрінформ
Мера Стамбула Екрема Імамоглу засуджено до 2 років, 7 місяців і 15 днів ув’язнення за образу голови та членів Вищої виборчої ради, а також призначено заборону на політичну діяльність. Рішення суду передбачає можливість оскарження, для вступу в дію його має затвердити вища судова інстанція.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

“Судовий процес над мером Стамбула Екремом Імамоглу грунтується на звинуваченні у «публічній образі» голови та членів Вищої виборчої комісії у заяві для преси після скасування місцевих виборів, які відбулися 31 березня 2019 року”, - йдеться у повідомленні.

Сторона обвинувачення вимагала термін позбавлення волі до 4 років і 1 місяця.

Читайте також: Токаєв офіційно переміг на виборах президента Казахстану

Адвокат обвинуваченого Мехмет Сари сказав в ефірі CNN Türk, що рішення не було остаточно ухвалене, суд має повідомити сторони про своє вмотивоване рішення протягом місяця після його ухвалення, після чого починається процес оскарження. За його прогнозом, рішення не буде остаточно прийнято раніше, ніж через рік.

«Якщо рішення стане остаточним, він буде обмежений у голосуванні та обранні протягом 5 років», - пояснив адвокат.

Нагадаємо, Екрем Імамоглу є одним із лідерів опозиційної Народно-республіканської партії. За результатами виборів мера, які відбулися 31 березня 2019 року, Імамоглу переміг висуванця правлячої Партії справедливості та розвитку, колишнього прем’єр-міністра Туреччини Біналі Йилдирима з різницею 13 тисяч 729 голосів.

Читайте також: Вибори у США: демократи отримали в Сенаті перевагу в один голос

Екрем Імамоглу офіційно вступив на посаду мера Стамбула 17 квітня, але 6 травня Вища виборча комісія Туреччини скасувала результати виборів мера Стамбула, та призначила перевибори на 23 червня. За результатами голосування Імамоглу знову переміг, збільшивши відрив на майже 800 тис. голосів. Після перемоги на виборах новий мер Стамбула публічно різко розкритикував рішення Вищої виборчої комісії про скасування результатів виборів, за що нині отримав покарання.

Фото: cnnturk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-