Джолі пішла з посади посла доброї волі ООН у справах біженців

Джолі пішла з посади посла доброї волі ООН у справах біженців

Укрінформ
Голлівудська акторка, режисерка, фотомодель та посол доброї волі ООН Анджеліна Джолі залишила посаду Спеціального посланника Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

Про це йдеться у спільній заяві УВКБ ООН та Джолі, передає Укрінформ.

«Після більш ніж 20 років самовідданої роботи в Агентстві ООН у справах біженців та відстоювання прав і захисту вимушено переміщених осіб у всьому світі Анджеліна Джолі залишає посаду спеціального посланника УВКБ ООН, щоб займатися ширшим колом гуманітарних питань і питань прав людини», - йдеться в заяві.

У ній зазначається, що Джолі продовжуватиме працювати над розбудовою рівноправної, справедливої та інклюзивної міжнародної системи захисту прав біженців і вимушено переміщених осіб.

«Анджеліна Джолі дуже довго була важливим гуманітарним партнером УВКБ ООН. Ми вдячні їй за десятиліття служіння, її відданість і те, що вона зробила для біженців і людей, змушених тікати зі своїх домівок. Після довгої та успішної роботи з УВКБ ООН я ціную її бажання змінити свою роботу й підтримую її рішення. Я знаю, що проблема біженців залишиться близькою для неї, і впевнений, що вона з такою ж пристрастю й увагою працюватиме над ширшим колом гуманітарних питань. Із нетерпінням чекаю нашої подальшої дружби», – сказав верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Джолі, зі свого боку, подякувала колегам із УВКБ ООН за успішну спільну роботу.

Читайте також: Річард Гір продав раритетний кабріолет за $31,7 тисячі для допомоги українцям

«У наступні роки я продовжуватиму робити все що в моїх силах, щоб підтримати біженців та інших переміщених осіб. Після 20 років роботи в системі ООН я відчуваю, що для мене настав час працювати по-іншому, безпосередньо співпрацюючи з біженцями та місцевими організаціями й підтримуючи їхні зусилля з пошуку рішень», - зазначила вона.

Читайте також: Американська акторка Джессіка Честейн відвідала Охматдит

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня Анджеліна Джолі приїздила до України й відвідала у Львові медичний заклад, де лікувались діти, постраждалі від ракетного удару росіян по Краматорську. Про те, з чим доводиться стикатися маленьким українцям під час російсько-української війни Джолі розповіла на своїй сторінці в Iнстаграмі.

Фото:UNHCR/Roger Arnold

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-