Сенат ухвалив оборонний бюджет США на 2023 рік

Сенат ухвалив оборонний бюджет США на 2023 рік

Укрінформ
Верхня палата Конгресу США ухвалила в четвер законопроєкт з оборонним бюджетом країни на 2023 фінансовий рік, який передбачає, в тому числі посилення заходів зі стримування рф у Європі, підтримку союзників по НАТО й України.

Тепер документ буде відправлений на підпис главі Білого дому, передає Укрінформ із посиланням на The Hill.

Проєкт Закону про оборонний бюджет США (NDAA - 2023) був прийнятий переважною двопартійною більшістю: 83 сенатори проголосували «за», 11 висловилися «проти». Він передбачає виділення на потреби оборони США на $45 мільярдів більше, ніж президент Байден подавав у офіційному запиті до Конгресу. Загалом, новий оборонний бюджет охоплює $817 мільярдів на витрати Міністерства оборони та $30 мільярдів Міністерству енергетики США.

Читайте також: У Пентагоні відповіли на заяви росії щодо намірів США надати Україні системи Patriot

Законопроєкт містить статті з військовою допомогою іншим країнам. Зокрема, $800 мільйонів призначені Україні. Ця сума розглядається окремо від інших багатомільярдних законодавчих актів, які Конгрес США ухвалював після масштабного вторгнення рф в Україну.

Крім того, в документі передбачається виділення $6 мільярдів на Європейську ініціативу стримування. Ця програма була започаткована в 2014 році після спроби рф анексувати Крим.

Читайте також: У Пентагоні пояснили, як навчатимуть українських військових

Як повідомлялося, ухвалені обома палатами Конгресу США законопроєкти набувають чинності законів після підписання главою Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-