У Пентагоні пояснили, як навчатимуть українських військових

У Пентагоні пояснили, як навчатимуть українських військових

Укрінформ
США розширюють програму навчання українських військових у зв’язку з наданням Україні американської спеціалізованої техніки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в четвер заявив журналістам речник Пентагону Патрік Райдер.

Він уточнив, що мова йде про підготовку спільних військових маневрів на полі бою, передусім сухопутних військ, а також загальновійськові навчання, зокрема з залученням повітряних сил. При цьому основна увага приділятиметься використанню американської зброї та військової техніки.

За словами речника, тренування проводитиметься під командуванням Сухопутних військ ЗС США в Європі та Африці (сьомої армії) на американських полігонах у Німеччині.

Читайте також: Військову підготовку у Британії з січня розпочнуть ще понад 19 тисяч українців

Надалі Пентагон може вносити корективи відповідно до потреб України та внеску союзників, додав він.

Райдер зазначив, що навчатиметься близько 500 українських військових на місяць, але ці показники можуть змінюватися залежно від потреб України, а тренувальна програма охоплюватиме підготовку на рівні відділення, взводу та роти.

«Кульмінацією цього стане навчання маневрів на рівні батальйону, що також охоплюватиме навчання персоналу штабу батальйону», - сказав Райдер.

Читайте також: У Польщі стартували навчання українських медиків із авіаційної евакуації

Ідея полягає в тому, щоб забезпечити їм «просунутий рівень колективної підготовки», що дасть змогу проводити ефективні комбіновані операції та маневрувати на полі бою, зауважив речник.

Він зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення росії США виділили Україні на потреби безпеки понад 19,3 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-