Шольц подякував Сінгапуру за солідарність з Україною

Шольц подякував Сінгапуру за солідарність з Україною

Укрінформ
Німеччина цінує позицію Сінгапуру щодо України та підтримку ним Києва.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц під час спільної з сінгапурським колегою Лі Сян Лун церемонії "хрещення" двох підводних човнів, збудованих для Сінгапуру на верфях Кіля, передає Укрінформ.

"Німеччина дуже вдячна вам за чітку підтримку та солідарність Сінгапуру з Україною. Разом з нами та іншими партнерами ви засуджуєте російську загарбницьку війну та відкидаєте фальшиві російські наративи", - заявив Шольц.

Він назвав гуманітарну підтримку України Сінгапуром значною. Сінгапур також робить важливий внесок своїм рішенням щодо санкцій, сказав канцлер.

Читайте також: ФРН підтримуватиме відновлення України в довгостроковій перспективі - Шольц

"Агресивна війна росії проти України до болю ясно показала нам, що морська економіка є не лише основою наших глобальних торговельних ланцюгів і, таким чином, нашого процвітання. Це також має велике значення для нашої безпеки та оборони", - зауважив глава уряду ФРН.

Він зазначив, що безпека та стабільність в Індійсько-Тихоокеанському регіоні забезпечують збереження міжнародного порядку загалом. Вони є захистом від імперіалізму та розпалювання війни. "Війна росії проти України є фронтальним наступом на цей міжнародний порядок'", - підкреслив Шольц і додав, що Німеччина рада мати такого сильного партнера у захисті заснованого на правилах міжнародного порядку і що Сінгапур є важливим стратегічним партнером для політики безпеки Німеччини.

Читайте також: G7 координуватиме допомогу на відновлення України - Шольц

Політик також заявив, що пишається тим, що німецькі компанії, такі, як Thyssenkrupp Marine Systems, є лідерами в розробці підводних човнів, а також тим, що вона розширить своє виробництво в Німеччині, а також розпочне виробництво на заводі у Вісмарі з 2024 року.

Саме ця компанія збудувала човни для Сінгапуру, Загалом ця азійська країна отримає їх 4 одиниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-