ФРН підтримуватиме відновлення України в довгостроковій перспективі - Шольц

ФРН підтримуватиме відновлення України в довгостроковій перспективі - Шольц

Укрінформ
Німеччина разом з партнерами докладатимуть багаторічних зусиль для відновлення України, яка страждає від російської агресії.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц з нагоди 70-річчя Східного комітету німецької економіки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Подібно до того, як ми разом із нашими партнерами та союзниками зараз масово підтримуємо боротьбу українців за свободу, ми також підтримуватимемо зусилля з відновлення України протягом багатьох наступних років. Перетворення України на сильну європейську державу з продуктивною та стійкою промисловістю та сільським господарством має важливе значення не лише для самих українців, це також є передумовою для сильної Європи, для сильного Європейського Союзу, до якого Україна приєднається», - сказав Шольц.

Він нагадав, що Комітет свого часу відігравав важливу роль при вступі до ЄС нових членів і висловив сподівання, що так буде і в майбутньому, зокрема, для України. На цьому шляху є ще багато перешкод, які потрібно подолати, визнав німецький політик. Але запевнив, що «Європа зміниться, ЄС зміниться».

Шольц підкреслив, що наразі своєю жорстокою загарбницькою війною проти України росія знову хоче розколоти Європу на сфери впливу, а метою путіна є створення нової російської імперії. «Для цього він руйнує мости, інфраструктуру, енергетику та водопостачання України; для цього він розстрілює ракетами чоловіків і жінок, старих і дітей», - сказав канцлер. За його словами, йдеться не лише про найсерйозніше порушення міжнародного права, а також про те, що одна країна намагається жорстоко нав’язати власні правила. «Тільки з цієї причини росія не повинна виграти цю війну, і вона не виграє війну», - підкреслив Шольц.

Він зауважив, що після закінчення війни росія залишиться найбільшою державою на європейському континенті, тож дуже важливо підготуватися до цього часу, коли відновлення зв’язків стане можливим.

«Тільки це не зараз. Зараз ми посилюємо санкції. І це потрібно всім знати: своєю війною путін не тільки руйнує інфраструктуру, міста і села України. Він не тільки знищує неймовірну кількість людських життів, не тільки ризикує життям багатьох своїх солдатів, … але насправді руйнує майбутнє своє країни», - підкреслив Шольц.

Читайте також: G7 координуватиме допомогу на відновлення України - Шольц

Східний комітет допомагає біженцями з України з початку війни. Ним було створено портал вакансій для українців та ініціювано доставку допомоги.

До війни росія була найважливішою країною-партнером Комітету протягом багатьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-