Санду в інтерв'ю CNN: Україна сьогодні захищає свободу Молдови

Санду в інтерв'ю CNN: Україна сьогодні захищає свободу Молдови

Укрінформ
Президент Мая Санду, яка минулого тижня відвідала США, заявила, що Україна, яка протистоїть російській агресії, захищає свободу Молдови, хоча ризики для її країни залишаються.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в інтерв’ю CNN.

«Україна сьогодні захищає власну свободу, але вона також захищає свободу Молдови. Ми дуже вдячні відважним українцям, але ризики залишаються. Навіть якщо, завдяки Україні, сьогодні немає воєнної загрози, ми стикаємося з гібридною війною, є спроби росії дестабілізувати ситуацію в Молдові», - сказала вона.

Читайте також: Кишинів відповів на закиди москви про «утиски прав російськомовних»

Санду зауважила, що складниками гібридної війни є російська пропаганда, а також використання енергоресурсів як зброї. За її словами, Газпром скоротив постачання газу до Молдови на 60%, попри контракт і передбачену в ньому високу ціну, яку платить Кишинів.

«Ми бачимо, що корумповані групи в Молдові разом з проросійськими політичними силами, які підтримуються росією, організували протести з метою дестабілізації ситуації. Але як би важко не було, ми маємо знаходити рішення», - зазначила Санду.

Читайте також: Світ має посилити тиск на росію, щоб зупинити війну - Санду

За її словами, молдовани боролися за демократію протягом багатьох років. Водночас «Молдова продовжує залишатися крихкою демократією, і нашою метою було зміцнення демократичних інститутів, демократичних процесів, і ми намагаємося це робити, як ми і обіцяли народу», додала вона.

Читайте також: Провина за польоти будь-яких ракет через Молдову лежить на росії - спікер парламенту

Нагадаємо: Санду перебувала у Вашингтоні з 5 по 7 грудня, де зустрілася з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс та іншими високопосадовцями. Вона також отримала премію Мадлен Олбрайт за невтомні зусилля з просування демократії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-