Провина за польоти будь-яких ракет через Молдову лежить на росії - спікер парламенту

Провина за польоти будь-яких ракет через Молдову лежить на росії - спікер парламенту

Відео
Укрінформ
Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу заявив, що, незалежно від того, що покаже розслідування про падіння ракети в садку неподалік Бричан, провина лежить на росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Незалежно від того, яким буде висновок, будь-які ракети, польоти через Молдову — це все провина російської федерації, яка розв'язала жахливу війну, лихо в Європі у XXI столітті. Вже розслідування покаже, чи була ракета в арсеналі росії чи в системі ППО України. Але це мало що змінює. Важливо, що 24 лютого росія почала воєнне вторгнення в незалежну державу і поставила на коліна все міжнародне право. Крапка. Решту скаже прокуратура: що прилетіло, звідки прилетіло», - сказав Гросу.

Спікер також додав, що зараз інженери і прокурори вивчають уламки ракети, що впала біля Бричан, а після завершення розслідування МЗС знову може викликати посла росії на консультації.

Читайте також: У Молдові порушили кримінальну справу через падіння ракети в Бричанах

При цьому він зазначив, що Молдові необхідно розвивати систему оборони.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня рф здійснила черговий масований ракетний обстріл української інфраструктури, більшість ракет перехопили сили ППО. Втім, були попадання у кількох регіонах країни.

Читайте також: Данілов – про ракету на території Молдови: Точно має відношення до рф

Водночас Міністерство внутрішніх справ Молдови заявило, що неподалік Бричан співробітники Прикордонної поліції знайшли ракету, що впала. Було порушено кримінальну справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-