Третини бюджету росії на армію та силовиків може виявитися замало – британська розвідка

Третини бюджету росії на армію та силовиків може виявитися замало – британська розвідка

Укрінформ
У британській розвідці вважають, що керівництво росії надто оптимістично оцінює доходи федерального бюджету рф у 2023 році, і для фінансування продовження війни проти України російському уряду доведеться скорочувати видатки за іншими статтями.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому в неділю Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

В огляді нагадується, що 5 грудня президент путін підписав закон про федеральний бюджет росії, яким передбачається спрямувати 9 трильйонів рублів ($143 млрд) або понад 30% видатків, на армію та інші силові структури, що значно більше, ніж у попередні роки.

«Затверджений путіним бюджет, ймовірно, надто оптимістичний в очікуваннях доходів та витрат у 2023 році. Відтак можна припустити, що потреба забезпечення витрат на ведення війни буде тиснути на інші статті російського бюджету», - зазначають в огляді.

Читайте також: Затяжна війна може поставити під сумнів здатність путіна «захистити Донбас» – ISW

В попередньому огляді Міністерства оборони Великої Британії зазначалося, що після вторгнення росії в Україну Іран став одним із головних військових спонсорів рф, і в найближчі місяці іранська підтримка російських військових може зрости.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-