ЄС вимагає негайного звільнення Іллі Яшина та інших політв’язнів у росії

ЄС вимагає негайного звільнення Іллі Яшина та інших політв’язнів у росії

Заява
Укрінформ
Європейський Союз засудив рішення російського суду, за вироком якого російський опозиціонер Ілля Яшин отримав «покарання» терміном у 8,5 років за поширення інформації про злочини російської армії в Україні, та закликав до його негайного звільнення, як і до звільнення всіх політв’язнів в росії.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві речника ЄС, яка оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Московський суд ув’язнив російського політика Іллю Яшина на 8,5 років за повідомлення про звірства, що були скоєні російською армією проти мирного населення в Бучі… Рішення суду є політично мотивованим та неприйнятним. ЄС закликає російську владу звільнити Іллю Яшина та інших політичних в’язнів в росії негайно та безумовно», - йдеться у заяві.

Речник ЄС зауважив, що так званий російський «закон про фейки», який був використаний у «справі» проти Іллі Яшина, спрямований на введення цензури вислови та має на меті примусити замовкнути незалежні голоси росіян, не дозволити їм ставити питання, висловлювати критику та повідомляти правдиві факти щодо неспровокованої, нічим не виправданої та злочинної агресивної війни росії проти України.

Читайте також: росія має негайно припинити незаконне утримання та переслідування українців - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, вчора Міщанський суд москви засудив до восьми з половиною років колонії загального режиму російського опозиційного політика Іллю Яшина за звинуваченням у поширенні «фейків» про російську армію. Після відбуття терміну Яшину протягом чотирьох років буде заборонено користуватися Інтернетом. Державний обвинувач вимагав засудити політика до дев'яти років колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-