росія ввела санкції у відповідь проти канади, заборонивши в'їзд 200 громадянам

росія ввела санкції у відповідь проти канади, заборонивши в'їзд 200 громадянам

Укрінформ
Міністерство закордонних справ росії запровадило санкції проти 200 громадян Канади, заборонивши їм в'їзд до країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у ТГ-каналі відомства.

Санкційні обмеження, як уточнили в мзс, введені "у відповідь на персональні санкції, які вводяться офіційною Оттавою проти російських офіційних осіб, військовослужбовців, суддів, співробітників правоохоронних органів і громадських діячів".

З-поміж тих, що підпали під санкції російського зовнішньополітичного відомства, – високопосадовці, відставні й чинні парламентарі, правоохоронці, представники експертних кіл, а також активісти.

У списку санкцій мзс значаться, зокрема, представники Українсько-канадського фонду імені Тараса Шевченка, Фонду захисту України, Українсько-канадської асоціації громадянських свобод. Під санкції потрапили міністр сільського господарства Канади Марі-Клод Бібо, міністр охорони здоров'я Жан-Ів Дюкло, міністр природних ресурсів Джонатан Вілкінсон та інші. Також в'їзд до росії заборонено письменницям Марші Скрипух-Форчук та Марусі Боцюрків, актору Райану Бойку та фотографу Едварду Буртинськи.

Читайте також: Канада та Нідерланди долучилися до справи України проти рф у Міжнародному суді ООН

Раніше, у середині листопада мзс росії ввело санкції проти 100 громадян Канади, серед яких були комедійний актор Джим Керрі та онук Степана Бандери. Загалом у російському стоплисті канадських громадян тепер 1204 особи.

Після початку повномасштабного військового вторгнення рф в Україну демократичні країни запровадили проти росії жорсткі економічні та політичні санкції. Вони торкаються як російського бізнесу за кордоном, так і фізичних осіб, яких у світі вважають причетними до розпалювання та підтримки війни. рф вживає заходів у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-