США запровадили санкції проти Китаю за порушення прав людини

США запровадили санкції проти Китаю за порушення прав людини

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти корпорацій, які працюють у рибальському бізнесі Китаю, та понад півтори сотні промислових суден через грубі порушення прав людини, в тому числі незаконної експлуатації та систематичної загибелі людей.

Про це йдеться у повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США, передає Укрінформ.

«Дії тих, проти кого запроваджені санкції, передбачають постійні порушення прав людини, підривають основні трудові та екологічні стандарти та завдають шкоди економічним перспективам в Індо-Тихоокеанському регіоні»,- заявив заступник міністра фінансів США з питань фінансової розвідки й протидії тероризму Браян Нельсон.

Зокрема, зазначається, що санкції запроваджені проти корпорацій Dalian Ocean Fishing Co., Ltd. і Pingtan Marine Enterprise, Ltd., одна з яких офіційно зареєстрована на американській біржі NASDAQ. Обмеження запроваджені проти керівництва цих корпорацій, а також 157 рибальських суден, які ходять під прапором КНР.

Читайте також: США ввели санкції проти осіб і компаній, які експлуатували рудники Гватемали в інтересах росії

При цьому зазначається, що корпорації грубо порушували права найманих працівників, часто – мігрантів, у яких обманом відбирали документи й примушували працювати в нелюдських умовах. Зокрема, були реалізовані схеми дозаправки в морі, через що люди не могли потрапити на берег упродовж періоду до 13 місяців. Вони працювали по 18 годин на добу, не мали повноцінної їжі, води і гинули. Тіла загиблих скидали в океан. Крім того, застосовувалися каральні роботи й фізичне насильство.

Розслідування встановило, що подібні зловживання мали місце практично в усьому флоті цих рибальських корпорацій. Крім того, судна займалися незаконним добуванням плавників акул, що також призводило до масового знищення популяції цих видів фауни і, як наслідок, впливу на екологію в регіоні.

Читайте також: Заборона в'їзду та санкції: Земан підписав чеський варіант Акта Магнітського

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний акт Магнітського був ухвалений у грудні 2016 року. Він дозволяє (хоча не вимагає) від президента США вводити санкції проти фізичних та юридичних осіб по всьому світу, причетних до корупції, вбивств, тортур та інших грубих порушень прав людини. Крім того, обмеження можуть застосовуватися проти осіб, які звужують свободи громадян щодо віросповідання, висловлювання думок, проведення зібрань, проведення демократичних виборів. При цьому особи, які сприяли діям порушників прав людини, також можуть потрапити під санкції Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-