США ввели санкції проти осіб і компаній, які експлуатували рудники Гватемали в інтересах росії

США ввели санкції проти осіб і компаній, які експлуатували рудники Гватемали в інтересах росії

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про введення санкцій проти двох фізичних осіб з росії й білорусі, а також трьох пов’язаних з ними компаній через реалізацію корупційних схем, які дозволяли експлуатувати видобуток у Гватемалі на користь росії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), поширеному в п’ятницю, передає Укрінформ.

«OFAC запровадив санкції проти громадянина рф Дмитра Кудрякова та громадянки білорусі Ірини Литвинюк за їхню роль в експлуатації гірничопромислового комплексу Гватемали»,- зауважується в повідомленні.

Крім того, санкції введені проти трьох організацій, які експлуатували гватемальські рудники з 2011 року та запроваджували корупційні схеми підкупу місцевих чиновників на користь росії.

Обмеження застосовані на основі положень Глобального акту Магнітського, який передбачає відповідальність за грубі порушення прав людини та корупцію в будь-якій країні світу.

«Ми стоїмо на боці народу Гватемали та підтримуємо захист природних ресурсів країни від зовнішньої експлуатації. Ми застосовуємо наші інструменти, щоби притягнути корумпованих спекулянтів за обкрадання гватемальців», - заявив у цьому зв’язку заступник міністра фінансів США з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Читайте також: Санкції працюють, бо росіяни щодня запитують мене, як їх можна зняти – Макфол

Як повідомлялося, раніше цього року масовий витік документів дозволив виявити мережу російських бізнесменів, підтримувану кремлем, які створили схеми експлуатації нікелевого рудника, а також розвідки урану у Гватемалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-