Нідерланди знизили споживання газу на 17%

Нідерланди знизили споживання газу на 17%

Укрінформ
У Нідерландах споживання газу в період із липня по жовтень 2022 року становило 7,3 млрд кубометрів, що на 17% менше порівняно з тим самим періодом торік.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“У Нідерландах споживання газу зменшилося на 17%, в період із липня по жовтень порівняно з тим самим періодом минулого року”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це дані центрального статистичного управління Нідерландів.

Таким чином Нідерланди повністю дотримуються добровільної угоди, яку країни - члени ЄС уклали щодо скорочення споживання природного газу.

Як відомо, в липні країни Європейського Союзу офіційно погодилися на добровільне скорочення споживання на природний газ на 15% порівняно з їхнім середнім споживанням за останні п'ять років, щоб бути менш залежними від російського газу.

Читайте також: Європа допоможе Молдові досягнути енергетичної незалежності від рф – фон дер Ляєн

Нідерланди досягли цього; домогосподарства та підприємства споживали на 30% менше, ніж у середньому за останні п'ять років.

Крім того, Амстердам виконав план Євросоюзу щодо заповнення газосховищ у кожній країні не менш як на 80%. Газосховища для звичайного газу до кінця жовтня були заповнені на 91%, а газосховища для скрапленого газу - на 71%.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасшабної агресії росіяни пошкодили понад 350 об'єктів Групи Нафтогаз, а також понад 450 км газогонів.

Читайте також: Австрія скоротила залежність від російського газу з 79 до 21%

Масовані атаки росії на українську енергосистему тривають із 10 жовтня. Через пошкодження об'єктів енергетики по всій території України запроваджуються погодинні та екстрені відключення світла.

Україна для забезпечення генерації електроенергії потребує додатково близько 3 млрд кубометрів газу, що в грошовому еквіваленті на сьогодні становить понад 4 млрд дол.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-