Естонія анулювала посвідку на проживання і заборонила в'їзд до Шенгену пропагандисту рф

Естонія анулювала посвідку на проживання і заборонила в'їзд до Шенгену пропагандисту рф

Укрінформ
Естонська Поліція безпеки (Kaitsepolitseiamet, КаПо) позбавила посвідки на проживання російського пропагандиста олександра корнілова, засновника прокремлівських порталів Baltnews.ee та Baltija.eu.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Твіттер КаПо.

«Служіння ворожій російській політиці матиме наслідки. КаПо та естонська поліція анулювали посвідку на проживання олександра корнілова, кремлівського активіста, ланки в мережі російського впливу. Також заборонено в'їзд до Шенгену на 5 років», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Baltnews був у зоні уваги КаПо з моменту створення. Сайт був заснований в Естонії, Латвії та Литві у жовтні 2014 року. У своєму щорічному звіті за 2014 рік Поліція безпеки Естонії писала про Baltnews як про черговий проросійський медіапроект, метою якого є розвиток мультимедійного контенту зі збільшенням ролі онлайн-телебачення і радіо.

Читайте також: Естонія надасть грошову допомогу українцям, які найбільше постраждали від війни

Діяльністю Baltnews в Естонії почав керувати корнілов, член КРРСЕ (Координаційна рада російських співвітчизників Естонії) та голова пропагандистського інтернет-порталу baltija.eu. Baltnews позиціонував себе як незалежний медіаканал цілих чотири роки, поки після міжнародного журналістського розслідування, що розпочалося з матеріалів пов'язаної з Корніловим та його підприємством кримінальної справи, відкрито не став частиною пропагандистського каналу Russia Today, хоча, по суті, був таким із самого початку.

Глава Baltnews.ee та Baltija.eu корнілов щомісяця отримував від неподаткових комерційних об'єднань 11 400 євро, писав Protastop у 2017 році.

Корнілов пояснив національному мовнику ERR, що він перебуває у росії вже більш як триох місяці, і зараз проживає у москві.

Читайте також: В Естонії заморозили російські активи на десятки мільйонів євро

Раніше цьогоріч КаПо оголосила агентом впливу кремля жителя нарви сергія непримєрова і раміля усманова, який проживав у Тарту. Їх було доставлено до кордону та відправлено до рф.

Фото: Сійм Ливі/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-