Фон дер Ляєн просить країни Західних Балкан дистанціюватися від росії

Фон дер Ляєн просить країни Західних Балкан дистанціюватися від росії

Укрінформ
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн хоче, щоби країни Західних Балкан визначилися зрештою, на чиєму вони боці.

З таким закликом вона звернулась під час саміту ЄС - Західні Балкани, який проходить 6 грудня в Тирані (Албанія), передає кореспондент Укрінформу.

«Ви повинні вирішити, на чиєму ви боці - на боці демократії, тобто Європейського Союзу, вашого друга і партнера. Або ви хочете піти іншим шляхом?», - заявила фон дер Ляєн лідерам шести країн регіону.

Вона нагадала, що такі держави як рф і Китай намагалися впливати на регіон, але саме ЄС є найбільшим інвестором і найближчим партнером, а також метою західнобалканських держав. За словами європолітика, через війну рф проти України постає питання, хто переможе - автократія та закон найсильнішого чи демократія та верховенство права. «Ви також можете побачити цю боротьбу на Західних Балканах», - зауважила вона.

Читайте також: Євроінтеграція Західних Балкан: помилки, яких варто уникати Україні

Окрім глав держав та урядів 27 країн ЄС, у саміті беруть лідери Сербії, Албанії, Північної Македонії, Боснії та Герцеговини, Чорногорії та Косова. Усі шість країн прагнуть набути членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-