У Таллінні вандали зламали стенд на українській виставці

У Таллінні вандали зламали стенд на українській виставці

Фото
Укрінформ
У центрі Старого Таллінна на виставці «Комунізм = рашизм», підготовленій Держархівом Українського інституту національної пам'яті у співпраці з естонськими організаціями, вандали зламали один зі стендів.

Про це повідомляє Delfi.ee, передає Укрінформ.

Виставка, яка відкрилася в п'ятницю, розповідає про долі українців, які загинули від рук радянського режиму та нинішньої російської агресії проти України.

На українській виставці „Комунізм = рашизм“ у Старому місті вандали зламали стенд / Фото: ILMAR SAABAS/DELFI MEEDIA

Голова правління Естонського інституту історичної пам'яті Мееліс Маріпуу висловив жаль, що деякі співгромадяни виявили "таке ставлення до цієї теми". Поліцію Естонії вже повідомили про інцидент.

Маріпуу нагадав, що у вересні інша виставка на українську тематику також постраждала від вандалів - стенди обписали чорним маркером. Обличчя українських національних героїв були зафарбовані чорним, на них було намальовано «зірки Давида». На плакаті про військову агресію росії в Україні великими літерами написали «ЛОЖЬ».

Поліції також повідомили про це, однак наразі нової інформації щодо слідства не надійшло.

Читайте також: У столиці Йордані вандали пошкодили меморіальну дошку Тарасу Шевченку

Виставка «Комунізм = рашизм», яка показує подібність злочинних дій радянського режиму та путінської росії, була відкрита в Таллінні у п'ятницю, в Ризі – у неділю. Як повідомив кореспонденту Укрінформу директор Державного архіву УІНП Ігор Кулик, відкриття аналогічної виставки у Вільнюсі заплановано на вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-