У столиці Йордані вандали пошкодили меморіальну дошку Тарасу Шевченку

У столиці Йордані вандали пошкодили меморіальну дошку Тарасу Шевченку

Фото
Укрінформ
Посольство України в Йорданії отримало повідомлення, що біля колишнього приміщення Посольства в Аммані скоєно акт вандалізму – на меморіальній дошці понівечено портрет Тараса Шевченка.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці посольства у Фейсбуці

Представники Посольства одразу зв’язалися з відповідними службами Йорданського Хашимітського Королівства на предмет огляду місця події та виявлення ознак, які б допомогли з’ясувати всі обставини інциденту та виявити причетних до вчинення акту вандалізму.

Зазначені дії Посольства відбувалися у тісній координації з власником приміщення, яке на сьогодні не є службовим приміщенням Посольства, перебуває у приватній власності громадянина Йорданії та використовується для особистого проживання.

Посольство України в Йорданії також оперативно звернулося до Міністерства закордонних справ Йорданії про те, що у вказаний вище період невідомі особи вчинили акт вандалізму.

У своєму зверненні Посольство відзначило, що меморіальна дошка є вшануванням великого українського поета Тараса Шевченка та представляє особливу історично-культурну цінність для України та українського народу, а також є місцем символічної присутності українців у Йорданії. Особливого значення постать Тараса Шевченка набуває у період національної війни, яку Україна веде проти російської агресії.

Читайте також: У Таллінні з Шевченківського дуба спиляли гілки, українська громада звернеться до поліції

«Вандалізм та пошкодження меморіальної дошки Тараса Шевченка носить ознаки насильства на етнічно-національному підґрунті та може бути частиною більш масштабної загрози для українців та їх безпеки з боку радикально налаштованих представників російських та проросійських груп», – наголосили в диппредставництві.

З огляду на резонансність і чутливість питання Посольство закликало Міністерство закордонних справ Йорданії у координації з причетними органами Йорданії провести невідкладне розслідування інциденту та приділити цьому питанню пріоритетну увагу для уникнення його повторення та притягнення до відповідальності всіх причетних.

Посольство України тримає зазначене питання на контролі.

«На сьогодні, окрім з»ясування всіх обставин інциденту та виявлення причетних, іншим першочерговим завданням є якнайшвидше відновлення пошкодженого зображення Тараса Шевченка. У зв’язку з цим Посольство разом із відповідними фахівцями проводить оцінку вартості відновлювальних робіт та їх обсяг», – додали в Посольстві та подякували українській громаді за активну громадянську позицію.

Нагадаємо, у Посольстві України в Йорданії з нагоди Дня соборності України відбулося відкриття меморіальної дошки, присвяченої видатній українській поетесі та письменниці Лесі Українці. 

Фото: Embassy of Ukraine in Jordan / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-