У Йорданії стартували Дні українського кіно

У Йорданії стартували Дні українського кіно

Фото
Укрінформ
У йорданській столиці Амман уперше за всю історію двосторонніх відносин між Україною та Йорданією стартували Дні українського кіно.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Надзвичайний і Повноважний Посол України в Йорданії Мирослава Щербатюк.

«Великий інтерес до України та її кіномистецтва, підтримка і симпатії аудиторії, максимальні сприяння і співпраця з боку Royal Film Commission of Jordan, а також особлива локація заходу – літній кінотеатр у старому місті Амману зробили свою справу – це було фантастично!», – написала вона.

На відкритті виступили представник Royal Film Commission пані Маріян Накхо та пані посол.

«З мого боку це було великою радістю звернутися до аудиторії, яка була представлена виконавчим директором Royal Film Commission Й.В. Моханнадом Аль-Бакрі, громадянами Йорданці, українською громадою Йорданії, дипломатичним корпусом, акредитованим у Йорданії, йорданськими кіномитцями», – поділилася Мирослава Щербатюк.

За її словами, прикметним є те, що на перший день показу українського кіно завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Йорданському Хашимітському Королівстві Й.В. пан Ісмаіл Арамаз, адже Дні Українського кіно відкрилися фільмом «Додому» режисера Нерімана Алієва з Ахтемом Сеїтаблаєвим у головній ролі про історію родини кримських татар, які 2014 року одними з перших пізнали горе російської окупації в Криму.

Нагадаємо, у Посольстві України в Йорданії з нагоди Дня соборності України відбулося відкриття меморіальної дошки, присвяченої видатній українській поетесі та письменниці Лесі Українці.

Фото: Myroslava Scherbatiuk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-