У Канаді до парламенту не пустили депутатів, які не присягнули британському монарху

У Канаді до парламенту не пустили депутатів, які не присягнули британському монарху

Укрінформ
Трьох депутатів, які відмовилися присягати на вірність королю Чарльзу ІІІ, не пустили до сесійної зали парламенту канадської провінції Квебек.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише CBC News.

Зазначається, що для допуску до сесійної зали депутати парламенту Квебеку мусять присягнути королю Британії та народу провінції. Однак новообрані члени сепаратистської Квебекської партії, яка виступає за вихід регіону зі складу Канади, відмовилися присягати монархові.

Прем’єр-міністр провінції Квебек Франсуа Леґо підтримав рішення адміністрації парламенту відмовити трьом депутатам у допуску до сесійної зали. На його переконання, якби прописані у законі процедури не були дотримані, це могло б мати наслідки у майбутньому. Приміром, голоси трьох депутатів могли б бути оскаржені у суді.

Читайте також: У канадському парламенті пропонують розірвати зв’язки із Британською монархією

Додамо, що всі партії чинного скликання квебекського парламенту вже підтримали ініціативу змінити процедуру затвердження депутатів на посаді, прибравши вимогу щодо присяги королю. “Мені не подобається присягати королю. Ми всі згодні, що від цієї вимоги слід відмовитися”, - сказав Леґо.

Він пообіцяв уже наступного тижня внести до парламенту відповідний законопроєкт

Як відомо, Канада - конституційна монархія, главою держави є британський монарх.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-